Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon

Finca Flichman

Finca Flichman is een Argentijnse wijnproducent met een rijke historie. Zij produceren wijnen op verschillende niveaus die een internationale stijl als gemeenschappelijke deler hebben.

De geschiedenis van Finca Flichman gaat terug naar het jaar 1873 toen de familie Flichman de eerste wijngaarden aanplantte in Maipú een regio ten zuiden van Mendoza. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato.


Website Finca Flichman

Bekijk Finca Flichman

Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Donkerrode Cabernet Sauvignon. Tjokvol zwart fruit, subtiel aangevuld met eikenhout. Met een stevige structuur en een lange, zachte afdronk. Een krachtpatser.

Spijs & moment
Een goede wijn om iets bij te eten. Bij Cabernet Sauvignon gaan de gedachten al gauw uit naar smaakrijke vleesgerechten. Denk bij deze wijn aan vleesfondue, biefstuk met frites of van alles van de barbecue. Eet je liever geen vlees? Schenk de wijn dan bij een gerecht met paddenstoelen, gegrilde groente met peper of een stuk kaas (bijv. Manchego).

Past goed bij: vleesfondue, biefstuk, paddenstoelen, gegrilde groente, milde kaas

Korte omschrijving

Moderne, stevige rode wijn uit Argentiniƫ, tjokvol zwart fruit

Product specificaties

Artikelnummer 29370
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 13
EAN doos 7790470000299
EAN fles 7790470000077