Aberdeen Angus Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Finca Flichman Chardonnay Roble

Finca Flichman

Finca Flichman is een Argentijnse wijnproducent met een rijke historie. Zij produceren wijnen op verschillende niveaus die een internationale stijl als gemeenschappelijke deler hebben.

De geschiedenis van Finca Flichman gaat terug naar het jaar 1873 toen de familie Flichman de eerste wijngaarden aanplantte in Maipú een regio ten zuiden van Mendoza. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato.


Website Finca Flichman

Bekijk Finca Flichman

Aberdeen Angus Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Heldere geelgroene Chardonnay met heel subtiel hout. Zowel in de geur als in de smaak ananas, banaan en iets vanille. Fris en aaibaar zacht.  

Spijs & moment
Alledaagse borrelwijn. Hij is ongecompliceerd en toegankelijk. Overigens is hij met zijn schroefdop ook nog gemakkelijk om mee op pad te nemen, bijvoorbeeld op een boottochtje of een picknick in het bos. Lekker bij eenvoudige tussendoortjes, hapjes en gerechtjes.

Past goed bij: borrelhapjes, kip/kalkoen sandwich, caesar salad

Korte omschrijving

Moderne Chardonnay uit de Nieuwe Wereld met veel fruit en lekker zacht

Product specificaties

Artikelnummer 29320
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 13
EAN doos 7790470000305
EAN fles 7790470000053