Aberdeen Angus Malbec

Rood | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Finca Flichman Roble Shiraz

Finca Flichman

Finca Flichman is een Argentijnse wijnproducent met een rijke historie. Zij produceren wijnen op verschillende niveaus die een internationale stijl als gemeenschappelijke deler hebben.

De geschiedenis van Finca Flichman gaat terug naar het jaar 1873 toen de familie Flichman de eerste wijngaarden aanplantte in Maipú een regio ten zuiden van Mendoza. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato.


Website Finca Flichman

Bekijk Finca Flichman

Aberdeen Angus Malbec

Rood | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Frisse, zachte Malbec met een intens kersenrood uiterlijk. In de geur dartel rood bessenfruit, zachte pruimen en een hintje vanille. De smaak is vloeiend en aangenaam zwoel.

Spijs & moment
Dit is geen krachtpatser zoals veel andere Malbecs. Je kunt deze wijn dan ook prima op zichzelf drinken bij de borrel of na het avondeten. Daarnaast is hij lekker bij o.a. lichtere vleesgerechten, zoals een cheeseburger, gevulde paprika’s of gerechten waar paddenstoelen een grote bijdrage aan leveren.

Past goed bij: cheeseburger, ratatouille, gegrilde paprika, paddenstoelen

Korte omschrijving

Frisse, zachte Malbec uit Argentiniƫ, soepel en zwoel

Overige informatie

Perswijn Magazine, mei/juni 2016 - 13,5 punten (2015)

Product specificaties

Artikelnummer 29365
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Malbec
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Malbec
Alcohol percentage 13
EAN doos 7790470081861
EAN fles 7790470081854