Anterra Grillo*

Wit | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Anterra Grillo*

Wit | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

*NIET BESTEMD VOOR INTERNETVERKOOP

Een Siciliaanse witte klassier: Grillo. De wijn heeft een strogele kleur en een geconcentreerde geur van tropisch fruit, zoals papaya, maar ook brandnetels, jasmijn en witte bloemen. Aromatisch, gebalanceerd, fris en met prettige zuren.

Spijs & moment

Een witte wijn waar je alle kanten mee uit kunt. Van zeevruchten tot pasta’s, van wit vlees tot gebakken vis. Vegetariërs opgelet: Grillo staat er bovendien om bekend geweldig te combineren met groenten. Past goed bij: groente, vis, kip, zeevruchten, pasta.

Korte omschrijving

Aromatische Siciliaanse witte klassieker met geconcentreerd tropisch fruit, bloemen en een fijne frisheid.

Product specificaties

Artikelnummer 28073
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grillo
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Sicilia
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8032601683612
EAN fles 8032601683018