Anterra Nero d'Avola*

Rood | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Anterra Nero d'Avola*

Rood | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

*NIET BESTEMD VOOR INTERNETVERKOOP

Inheems Italiaans rood, Nero d’Avola. Met een prachtige dieprode kleur en flink intens van geur: aroma’s van zwarte bessen, bosbessen en specerijen. De wijn voelt heerlijk zacht een fluwelig aan. Ook in de mond weer volop fruit in de hoofdrol.

Spijs & moment

Een rode eetwijn die breed culinair inzetbaar is. Schenk deze Nero d’Avola bij wat krachtiger gerechten: van pasta tot lam, van stevige kazen tot stoofpotten. Past goed bij: vlees, kaas, pasta.

Korte omschrijving

Inheemse, volzachte Italiaanse rode wijn met intense aroma’s van zwart fruit en specerijen.

Product specificaties

Artikelnummer 28074
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Sicilia
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8032601683629
EAN fles 8032601683025