Astrolabe Loin de l'Œil

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Vinovalie

Vinovalie

Vinovalie is een samenwerkingsverband van vier caves in het zuidwesten van Frankrijk. Op basis van eeuwenoude inzichten en moderne technieken maken zij succesvolle eigentijdse wijnen.

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.


Website Vinovalie

Bekijk Vinovalie

Astrolabe Loin de l'Œil

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rijke, complexe witte wijn van de (bijna) vergeten druif Loin de l’Œil. Subtiel goud van kleur met een lichtgroen sprankje. Met de verleidelijke geur van weelderige witte bloemen, tropisch fruit en knisperend citrusfruit. Door de houtopvoeding van 6 maanden heeft deze wijn een mondvullend, rijk karakter. De frisse en minerale zuren brengen balans.

Spijs & moment
Allereerst: serveer deze wijn niet te koud. Zijn geuren en smaken komen het beste tot zijn recht bij een graad of 12. Eet er iets vissigs bij: gegrilde zeebaars of een vispakketje met kabeljauw. Kalfsvlees kan ook. Tip van het wijnhuis: ‘ris de veau aux morilles’.

Past goed bij: witvis, kalfsvlees, Aziatisch met vruchten

Korte omschrijving

Rijke, complexe witte wijn gemaakt van de Loin de L'Oeil druif

Overige informatie

De wijn is gemaakt van een selectie van druiven uit de beste wijngaarden van de Gaillac appellation. De druiven blijven relatief lang hangen in de wijngaard, zodat ze iets indrogen. Deze techniek noemen de Fransen ‘passerillage’ en levert meer concentratie op. De wijn rijpt 6 maanden op het gist. Dit maakt de wijn extra complex.

Product specificaties

Artikelnummer 3751
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Loin de L'Oeil
Land Frankrijk
Streek Gaillac
Appellatie Gaillac
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 15 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3272591470778
EAN fles 3272590960744