Barista Black Pinotage

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant The Chocolate Block

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Barista Black Pinotage

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Barista Black is een geweldig voorbeeld van moderne en kwalitatief hoogstaande Pinotage. De druiven zijn afkomstig van 20 jaar oude bush vine wijngaard in Swartland. Na een fermentatie op roestvrijstaal heeft de wijn 18 maanden gerijpt op barriques, waarvan 20% nieuw Frans eiken.

De geur is overtuigend met indrukken van pruimen, rode bessen en wat bakkruiden. De smaak is sappig en fluweel zacht met fraai gedoseerde tannines. Een complexe en vooral elegante wijn van hoog niveau.

Korte omschrijving

Elegante Pinotage uit Swartland.

Product specificaties

Artikelnummer 30762
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinotage
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Swartland
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039012731
EAN fles 6002039012737