Afbeelding voor fabrikant Bodega Laus

Bodega Laus

Al bijna 20 jaar maakt Bodega LAUS enkele van de meest representatieve wijnen van de regio Somontano. Wijnen met een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding en een getrouwe weerspiegeling van het terroir van de Somontano-regio van Aragon in Spanje. Het wijnhuis is als een "eiland in Somontano", omgeven door water, wijngaarden, bloemen, zon, lucht... en leven. Het hele complex is ook gebouwd in een minimalistische Zen-stijl, natuurlijke materialen, geavanceerde architectuur en die de nieuwste wijnbereidings-technologie toepast. Wanneer U in de buurt bent: er worden hier uitstekende rondleidingen verzorgd met uitgebreide proeverijen. Ze snappen hier wat wijn-tourisme kan betekenen.

Het woord LAUS komt uit het Latijn en betekent "Lof dan wel consideratie". Het is een naam die perfect de geest van deze wijnmakerij weergeeft. Hun logo komt uit de Chinese I Tjing-symboliek en vertegenwoordigt “de essentie, het territorium” de grond waarop de wijngaarden staan. De combinatie van de arme gronden met het hete en droge klimaat van het zuiden van Somontano zorgt ervoor dat hun druiven (Syrah, Cabernet, Merlot, Grenache en Chardonnay ) volledig kunnen rijpen, met lagere rendementen en een uitstekende gezondheidstoestand. De winery bestaat, al met al, 6.500 m² gebouwen en heeft 3.000.000 liter als maximale capaciteit. Serious Business hier dus. Hun concept is simpel: 6 verschillende wijnen die alle aandacht krijgen en voor een zeer aantrekkelijke prijs op de worden gebracht.

De wijnen van Bodega Laus

6 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Fris en fruitig Chardonnay. Somontano, Noord-Spanje, hoog en koele wijngaarden. Doordrinkwijn zonder kapsones.
Pyromaan uit de Pyreneeën. Zet je gelijk in vuur en vlam! Bosfruit, zwarte bessen. Syrah en Merlot die elkaar volledig completeren. Sappige doordrinker.
Rioja stijl wijn met de frisheid van de hoge wijngaarden van Somontano op de uitlopers van de Pyreneeën. Hierdoor veel rood fruit, karamel en wat gerookts van het eiken. Zijdezacht mondgevoel.
Stevig materiaal met forse houtinvloed. Frambozenjam, leer, koekkruiden, vanille. Complex. Vraagt om een serieus diner.