Boekenhoutskloof Sémillon*

Wit | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Barista Chardonnay

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof Sémillon*

Wit | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Bijzonder complexe wijn. Prachtig bleekgeel van kleur. In de geur een melange van versgeperste citroenen, sappige peren, oranjebloesem, zachte citroenpudding en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is evident: in de smaak wat vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.

Spijs & moment
Een geweldige, karaktervolle witte eetwijn. Serveer iets bijzonders, iets wat rijk aan smaak is: bijvoorbeeld een kreeftsalade, gerechten met krab of een kruidige Marokkaanse kiptajine. Dit is geen wijn om even op het terras of bij de borrel te serveren.

Past goed bij: kreeft, krab, kruidige tajine, gegrilde kip

Korte omschrijving

De absolute topwijn van wijnmaker Marc Kent, rijk, levendig en mineralig

Overige informatie

* Deze wijn is zeer beperkt beschikbaar. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om kennis te maken met deze wijn bieden wij deze alleen aan via gerenommeerde restaurants.

International Wine Challenge, 2017 – Zilveren medaille (2015)
Wine Spectator, april/mei 2016 - 92 punten (2013)

Product specificaties

Artikelnummer 30150
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sémillon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Semillon
Alcohol percentage 13
EAN doos 16002039004715
EAN fles 6002039004718