Boekenhoutskloof Syrah*

Rood | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boekenhoutskloof Syrah*

Vinimark

Vinimark is de grootste onafhankelijke, specialist en wijngroothandel in Zuid-Afrika. Zij vertegenwoordigt de commerciële belangen van onze wijnhuizen Boekenhoutskloof en Reyneke.

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Vinimark

Boekenhoutskloof Syrah*

Rood | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Intens donkergekleurde Syrah. Met een zeer aantrekkelijke, gevarieerde geur met paarse pruimen, viooltjes, exotische specerijen (kaneel, nootmuskaat en kruidnagel), iets witte peper en pure chocolade. Rijk, genereus en intens. Maar ook soepel, met mooie zuren en mondvullende, verfijnde tannines. En met een immens lange, fruitige afdronk. De fraaie structuur van deze wijn geeft aan dat hij prachtig kan ouderen.

Spijs & moment
Dit is geen alledaagse wijn. Het is dan ook de moeite waard om hem bij iets moois open te trekken. Denk aan een stuk rood vlees (entrecôte, ossenhaas), wild (hertenbiefstuk), gevogelte (eend, kwartel) of harde, gerijpte kazen. Intens genieten.

Past goed bij: gegrild rood vlees, wild, gevogelte, gerijpte kazen

Korte omschrijving

De absolute topwijn van wijnmaker Marc Kent, rijk, genereus en met intens fruit

Overige informatie

* Deze wijn is zeer beperkt beschikbaar. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om kennis te maken met deze wijn bieden wij deze alleen aan via gerenommeerde restaurants.

Decanter Magazine, januari 2018 - 93 punten (2015)
Wine Spectator, april/mei 2016 - 91 punten (2013)
Decanter Magazine, september 2015 - 18.5 punten (95) (2012)

Product specificaties

Artikelnummer 30155
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 16002039004739
EAN fles 6002039004732