Castel Pietra Merlot Vigneti delle Dolomiti

Rood | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Castel Pietra Merlot Vigneti delle Dolomiti

Rood | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Soepel Italiaans rood van Merlot. In alle opzichten een zachte wijn. Met een donkerrode, fluwelige kleur. In de geur kersen, kruiden en drop. Een gemakkelijke en toegankelijke wijn met bakken met fruit en een klein bittertje in de afdronk.

Spijs en moment

"Een wijn voor ieder moment. Lekker bij een lunch, borrel of avondeten. De wijn past goed bij door-de-weekse gerechten zoals een Hollandse gehaktbal, slavink of hamburger, een groenteschotel, ratatouille, pittige linzensoep of een goed gevulde tomatensoep. Past goed bij: gehaktbal, hamburger, ratatouille, maaltijdsoep"

Korte omschrijving

Soepele Merlot met veel rood fruit en iets kruidigheid

Product specificaties

Artikelnummer 28054
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie IGT Vigneti delle Dolomiti
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8004305095510
EAN fles 8004305095503