Cave de Tain Première Note Viognier

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cave de Tain Première Note Syrah

Cave de Tain

Cave de Tain is een moderne coöperatie die in de noordelijke Rhône de controle heeft over 50% van de productie. Belangrijke herkomstbenamingen zijn Crozes Hermitage, Hermitage en Saint Joseph.

In de Cave de Tain zijn circa  370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.


Website Cave de Tain

Bekijk Cave de Tain

Cave de Tain Première Note Viognier

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Originele witte wijn. De geur is expressief met indrukken van perziken, abrikoos en verse druiven. In de mond begint een spel van smaken die op de voorgrond willen komen. Het geheel wordt gevormd door een plezierige structuur met lengte en mineraliteit.

Proef en moment

Ideale aperitiefwijn, spannend tijdens de lunch en gedurfd bij sushi of verse geitenkaas.

Korte omschrijving

Spannend wit uit de Rhône.

Product specificaties

Artikelnummer 13628
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie IGP Collines Rhodaniennes
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 3234789305828
EAN fles 3234789303824