Château Fonsalade

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Fonsalade

Château Fonsalade

Château Fonsalade, gelegen in het hart van de Languedoc, in Saint-Chinian AOC, is een historische landgoed welk zich altijd heeft ingezet voor de productie van kwaliteitswijnen typisch voor de appellatie Saint Chinian. Compleet assortiment van wit, rood en uitstekende rosé wijnen. In het bezit van een unieke diversiteit aan typische bodemgesteldheden, een uitzonderlijk klimaat en een “savoir-faire”. Dit zijn hun belangrijkste troeven om zowel veeleisende professionals als de ware liefhebbers tevreden te stellen. 25 hectare groot, met een echte lappendeken van bodems, van klei-kalkrijke leem tot brokkelige leisteen. De naam van het Château komt van het Occitaans "Font Salat", wat Fontaine Salée betekent. Het komt van de natuurlijk bron, rijk aan mineralen die op het terrein ontspringt. Dit specifieke water heeft eigenschappen die essentieel zijn voor duurzame landbouw.  Dit alles, evenals de combinatie van verschillende hoogtes, stelt hun staat om een reeks complexe en zeer kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren. Château Fonsalade heeft dan ook al menige onderscheidingen te pakken gekregen van toonaangevende magazines alsook op grote wijnbeurzen.

Website Château Fonselade

Bekijk Château Fonsalade

Château Fonsalade

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De meest representatieve wijn van de beste wijngaarden van Château Fonsalade. Een geweldige wijn van de appellatie, zonder twijfel. Hier ligt de nadruk op de Grenache met zijn 80% aandeel. Kracht, rijkdom en elegantie. Dit zijn de drie woorden die deze geweldige wijn uit de Languedoc, AOC Saint-Chinian, het best beschrijven. Een wijn die ook minstens een uur in de karaf belucht moet worden, om zijn brede geurenspectrum te kunnen ontplooien. Onmiskenbaar met zijn diepe zwarte fruit, zwarte peper, eucalyptus en speculaaskruiden. Om gulzig van te worden maar zijn subtiliteit en stevige tannine structuur dwingen je tot concentratie om alles uit deze wijn te halen.

Spijs & moment

Full Throttle Languedoc, diep donker. Gastronomische wijn bij uitstek, gaat bij veel intense gerechten, die heeft die nodig! Rib Eye a la Bordelaise, gevulde Paprika uit de oven, Hazenpeper, maar verrassend ook bij Thaise Beef Curry (Easy on the chili!)

Korte omschrijving

Wijn van het type “Iron fist in the silk glove”. Intens zwart fruit, kruidigheid en Mediterrane hitte komen hier samen. Absolute dinerwijn.

Product specificaties

Artikelnummer 4700
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Saint-Chinian
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 80% Grenache en 20% Syrah
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3770012410131
EAN fles 3770012110031