Château Fonsalade Cuvée F

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Fonsalade Cuvée F

Château Fonsalade

Château Fonsalade, gelegen in het hart van de Languedoc, in Saint-Chinian AOC, is een historische landgoed welk zich altijd heeft ingezet voor de productie van kwaliteitswijnen typisch voor de appellatie Saint Chinian. Compleet assortiment van wit, rood en uitstekende rosé wijnen. In het bezit van een unieke diversiteit aan typische bodemgesteldheden, een uitzonderlijk klimaat en een “savoir-faire”. Dit zijn hun belangrijkste troeven om zowel veeleisende professionals als de ware liefhebbers tevreden te stellen. 25 hectare groot, met een echte lappendeken van bodems, van klei-kalkrijke leem tot brokkelige leisteen. De naam van het Château komt van het Occitaans "Font Salat", wat Fontaine Salée betekent. Het komt van de natuurlijk bron, rijk aan mineralen die op het terrein ontspringt. Dit specifieke water heeft eigenschappen die essentieel zijn voor duurzame landbouw.  Dit alles, evenals de combinatie van verschillende hoogtes, stelt hun staat om een reeks complexe en zeer kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren. Château Fonsalade heeft dan ook al menige onderscheidingen te pakken gekregen van toonaangevende magazines alsook op grote wijnbeurzen.

Website Château Fonselade

Bekijk Château Fonsalade

Château Fonsalade Cuvée F

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Heerlijke introductie tot de Saint Chinian appellatie in de Languedoc. Door zijn 6 maanden rijping op nieuw eiken vaten heeft deze Cuvee van geleidelijke delen Syrah en Grenache een zeer verleidelijk aroma. Diepdonker van kleur. Geurend naar bijna overrijp cassis, wilde roos en die typische geroosterde “garrigue” aroma's. Lekker vlezige aanzet en mondvullend. Kan met gemak 4 jaar nog in de kelder maar is nu al zo lekker!

Spijs en moment

Beetje te stevig en intens om zo te drinken. De Cuvée F is toch het lekkerst bij een wild eendje, lekker klassiek met een sauce à l’orange. Door zijn rijpe zoete fruit gaat ie ook prima bij kalfslever met gebakken en gecarameliseerde sjalotjes.

Korte omschrijving

Klassieke St. Chinian met bijbehorende mediterrane garrigue aroma's. Karaktervolle Syrah en Grenache blend. Zwoel, tikje vanille met dominant zwart fruit.

Product specificaties

Artikelnummer 4698
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Saint-Chinian
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 50% Syrah en 50% Grenache
Alcohol percentage 14
EAN doos 3770012410155
EAN fles 3770012110055