Afbeelding voor fabrikant Château le Grand Verdus

Château le Grand Verdus

De jonge wijnmaker Thomas Le Grix de la Salle is samen met zijn vader Antoine verantwoordelijk voor het maken van een zeer representatieve serie Bordeaux wijnen op het 16e eeuwse château Le Grand Verdus.

De wijngaarden van Château Le Grand Verdus (115 hectare) liggen in het hart van de Entre Deux Mers, slechts 20 km. ten oosten van Bordeaux en vlakbij Saint-Emilion. Het prachtige landgoed, met haar 16e-eeuwse Renaissance-residentie, is sinds 1810 in handen van de familie Le Grix de la Salle. Een familie van tradities die de kunst van het wijnmaken overdraagt van vader op zoon. Op dit moment zijn het vader Antoine en zoon Thomas le Grix de la Salle die aan het roer staan.

De wijngaarden van Le Grand Verdus beschikken over een uniek terroir en microklimaat en profiteren van de bijzondere samenstelling van het landschap rondom Bordeaux. De enorme variaties in hoogte creëren een lappendeken van verschillende bodemsoorten, van kalksteen tot klei en gravel. Al deze bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Le Grand Verdus.


Website Château le Grand Verdus

De wijnen van Château le Grand Verdus

0 wijnen