Château Le Grand Verdus Essentiel Bordeaux rouge Nature

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Chateau le Grand Verdus Bordeaux Superieur magnum (in kist)*

Château Le Grand Verdus

In het hart van het heuvelachtige landschap in het AOC Bordeaux Supérieur gebied liggen de wijngaarden van Château Le Grand Verdus. Het statige landgoed, met haar 16e-eeuwse Renaissance-residentie, is al sinds 1810 in handen van de familie Le Grix de la Salle. Een traditionele familie. Al vele generaties dragen zij de kunst van het wijnmaken over van vader op zoon. Op dit moment staat de vierde generatie wijnmakers aan het roer van Château Le Grand Verdus: Antoine en Thomas Le Grix de la Salle. De wijngaarden beschikken over een uniek terroir en microklimaat en profiteren van de bijzondere samenstelling van het landschap rondom Bordeaux. De enorme variaties in hoogte creëren een lappendeken van verschillende bodemsoorten, van kalksteen tot klei en gravel. Al deze bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Château Le Grand Verdus.

Website: Château Le Grand Verdus

Bekijk Château Le Grand Verdus

Château Le Grand Verdus Essentiel Bordeaux rouge Nature

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Supersoepele Merlot, prachtig granaatrood van kleur. De geur verleidt met allerlei rood en zwart besfruit. De tannines voelen zacht en fluweelachtig aan. Puur en fruitig.

Spijs & moment

Deze wijn hoeft niet de kelder in. Zet hem op tafel bij het eten. Dat kan ook gewoon door de week: een kippetje uit de oven, een gevulde soep met paddenstoelen of een stukje rundvlees. Spannend: probeer deze wijn ook eens bij een chocolade dessert.

Korte omschrijving

Supersoepele, fluweelachtige Merlot met verleidelijk rood en zwart besfruit.

Product specificaties

Artikelnummer 6605
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appellatie Bordeaux
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 3760032471809
EAN fles 3760032471731