Da Vinci Brunello di Montalcino

Rood | 0.75 L | 2013 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cantina di Montalcino Poggio del Sasso Chianti

Leonardo da Vinci

Cantine Leonardo da Vinci is een moderne coöperatie met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor duurzame productie. De wijnen onderscheiden zich door een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Anima e cultura del vino (de ziel en de cultuur van de wijn) is het devies van de Cantine Leonardo da Vinci! Deze coöperatie werd in 1961 opgericht en bracht in 1965 voor het eerst wijn op de markt. De naam ervan verwijst naar het Toscaanse stadje Vinci en de beroemde Leonardo die daar in 1452 werd geboren. De leden van de Cantine beschikken samen over 500 hectare wijngaarden in de zone Chianti Montalbano. Door substantiële investeringen in wijngaard en winery is Cantine Leonardo da Vinci een zeer modern wijnbedrijf in deze regio. Een belangrijk aspect in hun werkwijze is de absolute keuze voor duurzaamheid. De wijnen onderscheiden zich door puurheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.


Website Cantine Leonardo da Vinci

Bekijk Leonardo da Vinci

Da Vinci Brunello di Montalcino

Rood | 0.75 L | 2013 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Complexe klassewijn uit Toscane, een echte klassieker. Deze heldere paarsrode Brunello heeft een intense geur van fruit (zwarte bessen en kersen), toast en specerijen. Een volle, krachtige wijn met grote diepgang, rijkdom en ronde zuren. De lange afdronk getuigt van een hoge kwaliteit.

Spijs & moment
Een mooie cadeauwijn. Liever zelf drinken? Schenk hem dan bij een stevig vleesgerecht, een smaakrijke stoofpot of wild met een krachtige paddenstoelensaus. Na het hoofdgerecht drinkt deze Brunello heerlijk bij blauwe kazen of Pecorino.

Past goed bij: gegrild rood vlees, wild, runderstoofpot, kaasplank

Korte omschrijving

Topwijn uit Toscane, een klassieker met kracht, diepgang en ronde zuren

Overige informatie

James Suckling - 93 punten (2010)
Wine Spectator - 90 punten (2010)

Product specificaties

Artikelnummer 28484
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Brunello di Montalcino
Oogstjaar 2013
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Sangiovese
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8007116000308
EAN fles 8007116000261