De Bortoli Topsy Turvy Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2019 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant De Bortoli

De Bortoli

De Bortoli is een van de grootste familiebedrijven in Australië met een breed gamma aan wijnen en productiefaciliteiten in Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley.

De Bortoli is een van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De bescheiden grondslag ervoor werd gelegd in 1928 door een Italiaans immigrantenpaar. Hun eind 2003 overleden zoon Deen zorgde er echter voor dat De Bortoli uit zou groeien tot de grote en dynamische onderneming die het tegenwoordig is. Het heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. De Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, zoals bijvoorbeeld Shiraz-Cabernet en Semillon-Chardonnay, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. De icon-wijn is echter Noble One, een Semillon met botrytis in de stijl van Sauternes.


Website De Bortoli

Bekijk De Bortoli

De Bortoli Topsy Turvy Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2019 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Strogeel met een groen randje. Deze Australische Chardonnay is een fijne drinkwijn. Met frisse citrus, verse hazelnoten en subtiel eikenhout. Verfrissend en romig. Verfijnd en aangenaam.

Spijs & moment
Liefhebbers van Chardonnay met hout drinken dit gewoon zo, op een borrel of feestje. Anderen zullen er graag net wat bij eten. Denk dan aan bekende ‘Chardonnay-gerechten’ als stevige(r) witvis van de grill of met een roomsaus, pasta met een witte wijnsaus, een romige risotto of kip van het spit.

Past goed bij: kip, witvis, maaltijdsalade, pasta of risotto met room- of witte wijnsaus

Korte omschrijving

Een frisse Chardonnay met in de afdronk iets romig

Overige informatie

International Wine Challenge, 2017 - Bronzen medaille (2016)
International Wine & Spirit Competition, 2016 - Bronzen medaille (2015)

Product specificaties

Artikelnummer 27892
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Australië
Streek Victoria
Appellatie Yarra Valley & Beechworth
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9300752308647
EAN fles 9300752308630