District 7 Estate Grown Pinot Noir

Rood | Verenigde Staten van Amerika | 0.75 L | 2019 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pareto's Estate Chardonnay

Scheid Family Wines

In 1972 plantte Al Scheid voor het eerst wijngaarden in , het toen nog onbenutte en onbekende, Monterey County. Wat begon als een druiventeeltbedrijf dat 100% van zijn productie aan andere wijnmakerijen verkocht is tegenwoordig uitgegroeid tot een absolute “premium player in the winefield “!

Tegenwoordig bezit men 12 duurzaam verbouwde wijngaarden met een grote diversiteit aan terroir. In totaal een 1691 hectares in eigendom en verdeeld over 4 verschillende AVA’s (American Viticultural Area), beplant met 39 verschillende druivenrassen. Men is 100% duurzaam werkend. Gecombineerd met een “dreamteam” aan medewerkers en een “state-of-the-art” kelder levert men een brede portfolio van wijnen die eerlijk, individualistisch, elegant en vooral heerlijk is. Sinds 1995 onderscheiden met meer dan 300 beoordelingen van boven de 90 punten en vele gouden medailles in internationale wijnproeverijen.

De regio Monterey, goedgekeurd als officiële AVA in 1984, is een van de toonaangevende bastions van wijnbouw met zijn kenmerkende koele klimaat en de thuisbasis van de meest geweldige en gewilde Pinot Noirs en Chardonnays in Californië.

Met de kille Monterey Bay op de top van de vallei en twee bergketens aan weerszijden, wordt de Monterey AVA gekenmerkt door ochtendmist, sterke wind, koele temperaturen en overvloedige zonneschijn in de middag.

Website Scheid Family Wines

Bekijk Scheid Family Wines

District 7 Estate Grown Pinot Noir

Rood | Verenigde Staten van Amerika | 0.75 L | 2019 | Doos 12 stuks

Over de wijn

Monterey staat bekend om zijn verkoelende maritieme invloeden. Koel, Wind en Mist! Echt een cool climate dus waar juist de Pinot Noir zich helemaal thuis voelt. Afkomstig van duurzaam verbouwde wijngaarden waar de druiven lekker langzaam rijpen. Resultaat: Een explosie van aroma’s van kersen, pruim, framboosjes met op de achtergrond mokka tonen met wat gerookte vanille. Heel veel sap met een zijden structuur. Mag je best wat terugkoelen in de zomer…wordt die nog lekkerder.

Spijs & moment

Top bij Peking Duck, gebraden kip uit de oven en vooruit .. ook bij een biologisch Karbonaadje voor door de week.

Korte omschrijving

Zeer geurige Pinot Noir, rijk aan rood fruit met een zijdezacht mondgevoel.

Overige informatie

Decanter - 92 punten (2019)

Product specificaties

Artikelnummer 27703
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Verenigde Staten van Amerika
Streek California
Appellatie Monterey
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 10675829200060
EAN fles 6758292000638