Domaine Félines Picpoul de Pinet

Wit | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Félines Picpoul de Pinet

Domaine Félines Jourdan

Domaine Félines ligt aan de oevers van Basin deTau. Hier maakt de familie Jourdan alle vele jaren wijnen met veel fruit en elegantie.

Domaine Félines is vanaf 1983 in eigendom van de Jourdan familie.Deze familie van wijnmakers in de Languedoc werkt al generaties lang aan ontwikkelen van kwaliteit. Fruit en elegantie zijn de signatuur van hun wijnen. Het Domaine ligt aan de oevers van het Basin de Tau, waardoor het onder invloed staat van verkoelende zeewind. In de wijngaarden die meer landinwaarts liggen, worden de druiven voor de Picpoul de Pinet aangeplant. De wijnen van dit domaine worden regelmatig bekroond in internationale vakbladen en op concours.


Website Domaine Félines Jourdan

Bekijk Domaine Félines Jourdan

Domaine Félines Picpoul de Pinet

Wit | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Levendig Picpoul de Pinet. Met een heldergele kleur en een speelse groenige sprankeling. De geur doet denken aan bloemetjes, peren, gele appels, ananas en een hint van hooi en selderij. Een heerlijk zachte doordrinker. Sappig ook. Met een verkwikkende tinteling op de tong.

Spijs & moment
Een allemansvriend voor alledag. Door zijn zachte structuur glijdt deze picpoul heel gemakkelijk door de keel. Overdag én ’s avonds. In Zuid-Frankrijk, waar hij vandaan komt, drinken ze picpoul vaak bij schelpdieren, zoals mosselen en oesters. Even de Frans-Italiaanse grens over en ze serveren er een bord pasta vongole bij. Of zoals de Spanjaarden zouden doen, bij een plateau met gamba’s a la plancha.

Past goed bij: mosselen, oesters, gamba’s, pasta vongole

Korte omschrijving

Levendige witte wijn met veel fruit, sap en zachtheid

Overige informatie

Guide Hachette 2020: ** (2018)

Product specificaties

Artikelnummer 4650
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Picpoul
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Languedoc
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Picpoul
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760025900033
EAN fles 3760025900026