Edition Chremisa Blauer Zweigelt

Rood | 0.75 L | 2019 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Winzer Krems Classic Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Edition Chremisa Blauer Zweigelt

Rood | 0.75 L | 2019 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Elegante robijnrode Oostenrijkse wijn. Het fruit loopt voorop: wilde kersen en rozenbottels. In hun kielzog volgen kruiden, als jeneverbessen en laurier. Met delicaat wat donkere chocolade in de afdronk. De wijn heeft mooi geïntegreerd hout en fluweelzachte tannines.

Spijs & moment
Een verrassende dinerwijn die wel wat kan hebben: smaakrijk gevogelte, evenals allerlei wildgerechten, maar ook biefstuk, runderfilet en wildpaté. Natafelen kan ook met een rijkelijk gevulde plank met harde kazen: Parmezaans, Gouda of bergkaas.

Past goed bij: gevogelte, wild, rood vlees, paté, harde kazen

Korte omschrijving

Elegante rode kwaliteitswijn, volfruitig en met zachte tannines

Overige informatie

JamesSuckling.com, oktober 2017 - 91 punten (2015)
Berliner Wein Trophy, februari 2018 - Gouden medaille (2015)
Berliner Wein Trophy, februari 2016 - Gouden medaille (2013)

Product specificaties

Artikelnummer 24960
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Blauer Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Blauer Zweigelt
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9005511185575
EAN fles 9005511085578