Rioja kennen we natuurlijk allemaal. Dat zijn toch die heerlijk houtgerijpte rode wijnen. Ehh ja, natuurlijk, maar wist u dat onder dezelfde appellatie ook lichte zoete wijn kan worden gemaakt. Dit is er zo eentje! Gemaakt van de Viura en Chardonnay druiven. Zodra de most een evenwicht heeft bereikt tussen smaak en suikergehalte, stoppen de lage temperaturen en het gebruik van droogijs de fermentatie. Tropische aroma's van ananas en citrusvruchten, verrassend fris en rond. Een fruitige wijn met delicate hints van honing. Bovenal blijft een licht zoetje over samen met een laag alcoholgehalte van maar 11 %. Heerlijk ook om bijvoorbeeld witte sangria mee te maken.
Spijs & moment
Uitstekend bij verse kaas, fruitsushi, watermeloen salade en een pizza Hawaï! Aanbevolen serveertemperatuur 7-8°C. Uitstekend geschikt om mensen van wijn te laten leren houden.
Friszoete witte Rioja van Viura en Chardonnay. Tropisch fruit en lekker wat citrusfruit. Licht zoetje. Mag ook met een klontje ijs.