El Coto blanco semidulce

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant El Coto de Rioja

El Coto de Rioja

El Coto de Rioja is met een indrukwekkende winery en ruim 700 hectare eigen wijngaarden in relatief korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis in de streek.

El Coto de Rioja is een relatief jong (1970) maar zeer succesvol bedrijf. De winery in Oyón, even net noorden va Logroño, is indrukwekkend door haar schaal grootte en efficiency combinatie met eeuwen oude tradities. Daarnaast beschikt El Coto over ruim 700 hectare eigen wijngaarden verdeeld over 7 verschillende locaties waardoor men in staat is om een optimale diversiteit aan druivenaanbod te krijgen. Het wijngaardbeheer wordt wetenschappelijk begeleid waardoor er onder alle omstandigheden druiven van de hoogst mogelijke kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Voor de lagering van de rode wijnen maakt El Coto gebruik van 72.000 eikenhouten vaten. Dit is in Rioja en zelfs in de wereld uniek te noemen. Het resultaat van al deze inspanningen heeft er voor gezorgd dat El Coto wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo zijn zij in korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende huizen van de streek. Als voorbeeld is El Coto Crianza is de meest verkochte Rioja Crianza in Spanje en is de El Coto blanco zelfs de meest verkochte witte Rioja in de hele wereld!


Website El Coto de Rioja

Bekijk El Coto de Rioja

El Coto blanco semidulce

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rioja kennen we natuurlijk allemaal. Dat zijn toch die heerlijk houtgerijpte rode wijnen. Ehh ja, natuurlijk, maar wist u dat onder dezelfde appellatie ook lichte zoete wijn kan worden gemaakt. Dit is er zo eentje! Gemaakt van de Viura en Chardonnay druiven. Zodra de most een evenwicht heeft bereikt tussen smaak en suikergehalte, stoppen de lage temperaturen en het gebruik van droogijs de fermentatie. Tropische aroma's van ananas en citrusvruchten, verrassend fris en rond. Een fruitige wijn met delicate hints van honing. Bovenal blijft een licht zoetje over samen met een laag alcoholgehalte van maar 11 %.  Heerlijk ook om bijvoorbeeld witte sangria mee te maken.

Spijs & moment

Uitstekend bij verse kaas, fruitsushi, watermeloen salade en een pizza Hawaï! Aanbevolen serveertemperatuur 7-8°C.  Uitstekend geschikt om mensen van wijn te laten leren houden.

Korte omschrijving

Friszoete witte Rioja van Viura en Chardonnay. Tropisch fruit en lekker wat citrusfruit. Licht zoetje. Mag ook met een klontje ijs.

Product specificaties

Artikelnummer 26840
Kleur Wit
Type Stil
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Viura en Chardonnay
Alcohol percentage 11
EAN doos 8410537196220
EAN fles 8410537191621