Esporão olijfolie Galega (0,5 liter)

0.5 L | Portugal | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Esporão

Esporão

Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.

De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.


Website Herdade do Esporão

Bekijk Esporão

In beeld

Esporão olijfolie Galega (0,5 liter)

0.5 L | Portugal | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Karakteristieke Portugese olijfolie, gemaakt van één olijf: Galega. Je ruikt direct vers fruit: citrus, appel en ook wat basilicum. De olie heeft een zacht en zoet mondgevoel (niet zo pittig), met smaken van vooral appel. Dit is typerend voor de Galega-olijf. In de nasmaak ook wat amandelen en walnoten.

Spijs & moment
Deze olie past vooral goed bij smaakrijke gerechten. Perfect om fruitsalades mee aan te maken, over avocado, asperges en vis (bijv. zalm).

Past goed bij: fruitsalade, avocado, garnalencocktail, asperges, zalmmoot, tonijn

Korte omschrijving

Een zachte, iets zoetige olijfolie

Overige informatie

Bewaar deze Portugese olijfolie op een donkere, koele plek. Dan blijven de karakteristieken van de olie het beste bewaard.

Product specificaties

Artikelnummer 44664
Land Portugal
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.5
Alcohol percentage 0
EAN doos 15601989997835
EAN fles 5601989003140