Famille Descombe Chardonnay

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Viognier

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Chardonnay

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Opgericht in de Beaujolais in 1905, wordt dit familiedomein vertegenwoordigd door de vijfde generatie alweer. Een generatie die tegenwoordig onder dit merk charmante en authentieke wijnen produceert. Neem deze Chardonnay bijvoorbeeld: afkomstig uit wijngaarden die we terugvinden in de Maconnais. De wijngaarden ondervinden daar zowel Mediterrane als Continentale invloeden met stevige temperatuurverschillen. De wijn moet het ondertussen duidelijk hebben van zijn lekkere fruit aangezien hij geen spoortje hout heeft gehad. De weerklank daarvan zit in de fijne aromatische expressie. Mooi levendig presenteert hij zich met tonen van wit en geel steenfruit, citrus en witte bloesem.  Intens mondgevoel met mooie rondheid en de nodige fraîcheur. De afdronk is vrij lang met het rijpe witte fruit in de hoofdrol.

Spijs & moment

Prima als zomers aperitief maar ook heerlijk bij een huisgemaakte Waldorf salade of ook heerlijk voor bij de picknick met wat gepocheerde zalm of een koud kippetje met huisgemaakte mayonaise.

Korte omschrijving

Fruitige Chardonnay. Peer, perzik in de neus. Mooi rond en genoeg fraƮcheur om ook als aperitief te dienen. Dorstlessend karakter zelfs.

Product specificaties

Artikelnummer 19526
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760156432571
EAN fles 3760156436203