Famille Descombe Grenache

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Viognier

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Grenache

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Grenache Noir is die zonnige, optimistische rode druivensoort die hier volledig tot zijn recht komt. De uitstekende reputatie van deze Grenache van Famille Descombe komt dan ook van zijn zachte, ronde, persoonlijkheid als het volle zonlicht gevangen in de druif. Een mooie, geconcentreerde paarse kleur met robijnrode highlights. Sensueel en joviaal, hij heeft een verleidelijk, vriendelijk, rond, kruidig karakter. Krachtig in de mond, met geconcentreerd zwart fruit, Provençaalse kruiden, en duidelijk wat droppigs!

Spijs & moment

Het is de typische wijn voor gezellige familiemaaltijden. Hij brengt vreugde en warmte aan tafel. De Provençaalse keuken laat hem nog meer schijnen. Maar bij een Hollandse barbecue is die ook graag te gast. Als het te warm wordt, eventjes licht koelen.

Korte omschrijving

Gulle, goedlachse Grenache. Zwart bosfruit, Provençaalse kruiden, dropje op het eind. Soepel. Best friend forever.

Product specificaties

Artikelnummer 19532
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 17 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 3760156436753
EAN fles 3760156436296