Famille Descombe Pinot Noir

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Viognier

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Pinot Noir

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Met de oorsprong van de Familie Descombe in de Beaujolais is de Pinot Noir natuurlijk niet ver weg. Ongeveer 5-6 dagen koude inweking op de schil voordat de vergisting begon, zorgt ervoor dat de intense fruitigheid behouden blijft. Hier een vrolijke en sappige Pinot Noir dus, maar met genoeg pit! Prachtig granaatrood en zeer aromatisch in de neus: Rood en zwart fruit zoals kersen, aardbeien, frambozen, bosbessen. De hele fruitmand zit erin! De structuur van de wijn wordt versterkt door een prettige levendigheid, die het gelijk een rijkdom geeft en uitnodigt om verder te drinken. Gemakkelijk enkele jaren nog te bewaren voor wat rijpere en aardse tonen.

Spijs & moment

De ideale wijn voor bij kip! Uit de oven of van de barbecue! Frites en kropsla erbij.  Keep it simple, keep it straight! Natuurlijk ook lekker zo als fris zomerrood, heel even op ijs en alvast inschenken. Hé, Hoe staat het met die kip? Is die al klaar

Korte omschrijving

Vrolijke Pinot Noir. Het fruitmandje zit vol met kers, aardbei, framboos. Levendige structuur. Elegant.

Product specificaties

Artikelnummer 19541
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760156436043
EAN fles 3760156438382