Famille Descombe Sauvignon Blanc

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Viognier

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Sauvignon Blanc

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In het gamma van de Famille Descombe mag natuurlijk geen Sauvignon Blanc ontbreken. Ze bedienen tenslotte met hun kwaliteitswijnen een groot gedeelte van de kritische wijnliefhebber. Zo ook met dit fris fruitige en stuivende tonicum! Vergist bij lage temperaturen en gerijpt in roestvrijstalen tanks om juist zijn typische frisse zuren en fruitigheid te behouden. Direct leven in de brouwerij zodra in het glas geschonken. Strakdroog met veel citroen, grapefruit, en een rijpe kruisbes in de neus. Wat exotisch passiefruit maakt het nog lekkerder. Ook in de mond veel sappigheid en daarmee scoort Descombe met deze directe dorstlesser.

Spijs & moment

De aperitief wijn bij uitstek. Zet daarbij wat oesters en wat koude garnalen naast. Dat gaat deze wijn prima af. Uiteraard ook super bij het Hollands mosselpannetje. En vergeet ook niet: Sauvignon Blanc is er speciaal voor de geitenkaas lovers!   

Korte omschrijving

Klassiek Franse Sauvignon Blanc. Strakdroog. citroen, grapefruit, kruisbes. “Comme il faut”.

Product specificaties

Artikelnummer 19542
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3760156436012
EAN fles 3760156439181