Famille Descombe Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Syrah

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Opgericht in Beaujolais in 1905, produceert dit familiedomein van de Descombe's, alweer geleidt door de vijfde en vrouwelijke generatie, charmante en authentieke wijnen. Deze Syrah, afkomstig uit de Noord- Rhône regio, waar men ook wijngaarden bezit, is diep en briljant paars van kleur. Zijn geuren verraden direct zijn afkomst! Zeer Syrah gedreven, gekenmerkt met bosbessen, bramen, wat framboos en altijd weer dat typische specerijenpalet als van zwarte peper en kaneel in de neus. Soepel en innemend met zijdezachte tannines. Frisse afdronk en voldoende lengte.

Spijs & moment .

Kan solitair gedronken worden echter zeker fijn op zijn gemak bij een gegrild lamskoteletje of misschien wel juist een hele lamsbout ingewreven met wat ras el hanout, langzaam geroosterd boven de grill. Fijn samen met het gezin en vrienden smikkelen. Zorg altijd wel voor een tweede fles die paraat staat.

Korte omschrijving

Syrah. Rhône stijl. Intens en klassiek. Bosbes, braam, zwarte peper en dat spannende zuurtje op het eind. Soepel drinken, “silky” tannines.

Product specificaties

Artikelnummer 19543
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760156436944
EAN fles 3760156436937