Famille Descombe Viognier

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Viognier

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Viognier

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Viognier is geen druif die je elke dag tegenkomt. Daarom zijn wij blij dat de Famille Descombe zo'n fijn en betaalbaar exemplaar maakt. Hij is uitnodigend in de neus met een vleugje abrikoos, honing en citrus wat je zou ook verwachten van dit nobele Rhône druivenras. De smaak is vrij licht, fris en verfrissend, maar met voldoende gewicht om complexe smaken van tropisch fruit, witte perzik, sinaasappelschil en musk te ondersteunen. Een reinigend vleugje limoen in de krokant frisse afdronk. Wat lichter in zijn zuren maar absoluut mooi in balans.

Spijs & moment

Kan als aperitief maar is misschien ook goed op zijn plaats bij een lichte maaltijd. Misschien wel Ceviche met een mango-salsa. Maar ook klassieke Franse schotel als een Quenelle de Brochet au sauce Nantua (ja, google is your best friend!). Makkelijk scoren is met witte en rode schimmelkazen. Vergeet het rood en ga voor deze witte Viognier.

Korte omschrijving

Betaalbare Viognier. Niet te alcoholisch, precies voldoende gewicht. Sinaasappel, abrikoos, witte perzik en vleugje musk. Mooi in balans.

Product specificaties

Artikelnummer 19544
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760156436906
EAN fles 3760156436067