Fetzer Valley Oaks White Zinfandel rosé

Rose | Verenigde Staten van Amerika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Fetzer Valley Oaks White Zinfandel rosé

Fetzer Vineyards

Toen de wijnindustrie in Californië zo’n vijftig jaar geleden op gang kwam, was Mendocino County nog een onbekende streek. Toch wist Barney Fetzer dat hij hier een bijzondere plek had gevonden om druiven te verbouwen en wijn te produceren. Fetzer was ook een van de eerste Californische wijnhuizen die in 1978 aan de slag ging met Chardonnay, Gewürztraminer en Riesling. Gewaagd in een tijd waarin nog maar weinigen serieus waren over witte wijnen.

Barney Fetzer is eveneens een echte pionier als het gaat om duurzaamheid. Hij kan dan ook gezien worden als een van de grondleggers voor het milieubewustzijn in de Californische wijnwereld. Zo was het wijnhuis de eerste ‘TRUE Zero Waste certified winery’, rapporteert het al sinds 2005 zijn gasemissies, en heeft het wijnhuis geïnvesteerd in een geavanceerde technologie om verspilling van water te voorkomen.

Website Fetzer

Bekijk Fetzer Vineyards

Fetzer Valley Oaks White Zinfandel rosé

Rose | Verenigde Staten van Amerika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze White Zinfandel heeft een aantrekkelijke koraalrode kleur. Allereerst in de geur aardbeien en kersen, vervolgens in de smaak verse bloemen, tropisch fruit en aardbeienjam. Een snoepje met een zuivere frisheid en een mildzoete afdronk.

Spijs & moment
Heerlijk gekoeld in het zonnetje. Iets erbij eten? Dat kan. Door zijn milde zoetheid is deze rosé de perfecte wijn bij pittig Aziatisch eten. Het zoet blust als het ware de pepers. Denk aan een Thais gerecht met garnalen. Maar ook bij andere vissige gerechten en bij geglaceerde ham.

Past goed bij: pittige Thaise gerechten, garnalen, witvis, geglaceerde ham

Korte omschrijving

Fruitige rosé met een zuivere frisheid en mildzoete afdronk

Product specificaties

Artikelnummer 27751
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Zinfandel
Land Verenigde Staten van Amerika
Streek California
Appellatie California
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 10.5
EAN doos 10082896060679
EAN fles 0082896780327