Feudo Arancio Cantodoro Sicilia*

Rood | Italië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Feudo Arancio Cantodoro Sicilia*

Rood | Italië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

  • Berliner Wein Trophy, 2018 - Gouden medaille
  • Mundus Vini, 2018 - Zilveren Medaille

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Intense Zuid Italiaanse rode wijn. Hij is helderrood van kleur met een verfijnde paarse gloed. Met de geur van zwarte bessen, frambozen, kersen, cranberries, naast wat zoethout, pruimen en vanille. Het is een verfijnde wijn met diepte. Het subtiele houtgebruik geeft de wijn complexiteit en structuur. Tot slot, een fijne lange afdronk.

Spijs & moment
Deze rode wijn is een allrounder. Hij is zo, op zichzelf heerlijk. Maar erbij eten kan ook goed. In het laatste geval past hij niet alleen klassiek bij vleesgerechten (gegrild vlees, wild en pasta met vleessaus). Nee, hij combineert ook goed met gegrilde vis en tonijn- en zwaardvissteaks, evenals een stuk belegen of oude kaas.

Past goed bij:  gegrild vlees, tonijnsteak, zwaardvissteak, belegen of oude kaas

Korte omschrijving

Complexe, verfijnde Siciliaanse rode wijn

Overige informatie

Berliner Wein Trophy, 2018 - Gouden medaille
Mundus Vini, 2018 - Zilveren Medaille
Mundus Vini, 2017 - Gouden medaille (2014)

Product specificaties

Artikelnummer 28108
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilie
Appellatie Sicilia Riserva
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Nero d'Avola 80%, Cabernet Sauvignon 20%
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8032601686408
EAN fles 8032601680406