Finca Flichman Chardonnay Roble

Wit | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Finca Flichman Paisaje de Barrancas

Finca Flichman

Finca Flichman is een Argentijnse wijnproducent met een rijke historie. Zij produceren wijnen op verschillende niveaus die een internationale stijl als gemeenschappelijke deler hebben.

De geschiedenis van Finca Flichman gaat terug naar het jaar 1873 toen de familie Flichman de eerste wijngaarden aanplantte in Maipú een regio ten zuiden van Mendoza. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato.


Website Finca Flichman

Bekijk Finca Flichman

Finca Flichman Chardonnay Roble

Wit | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgeel gekleurde Chardonnay met groene tinten. Met lekker fris-tropisch fruit van ananas en wat zachtheid van vanille. Een milde wijn met frisheid en fruit.

Spijs & moment
Alledaagse wijn. Door de week bij de borrel en/of om te drinken bij lichtere gerechten: een maaltijdsalade, zeevruchten, een wrap met kip of een risotto met knapperige groenten. In het weekend bij een gezellige lunch of een feestje voor vrienden.

Past goed bij: salade, zeevruchten, kip, risotto, finger food

Korte omschrijving

Plezierige, milde witte wijn uit Argentiniƫ met frisheid en fruit

Product specificaties

Artikelnummer 29315
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 13
EAN doos 7790470082554
EAN fles 7790470006529