Finca Flichman Paisaje de Barrancas

Rood | 0.75 L | 2016 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Finca Flichman Paisaje de Barrancas

Finca Flichman

Finca Flichman is een Argentijnse wijnproducent met een rijke historie. Zij produceren wijnen op verschillende niveaus die een internationale stijl als gemeenschappelijke deler hebben.

De geschiedenis van Finca Flichman gaat terug naar het jaar 1873 toen de familie Flichman de eerste wijngaarden aanplantte in Maipú een regio ten zuiden van Mendoza. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato.


Website Finca Flichman

Bekijk Finca Flichman

Finca Flichman Paisaje de Barrancas

Rood | 0.75 L | 2016 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Elegante, diep robijnrode wijn met paarse tinten. De geur is gelaagd, met aroma’s van rode bosvruchten, specerijen en chocolade. Indrukwekkend van smaak. Wat een concentratie. Het intense fruit en de verleidelijke kruiden zijn goed geïntegreerd met het eikenhout. De afdronk is verfijnd, zacht en aanhoudend.

Spijs & moment
Een wijn om open te trekken bij een feestelijk diner. Houd daarbij rekening met zijn geconcentreerde karakter. De wijn moet niet over het eten heen denderen. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld gekruid vlees van de barbecue (ribbetjes), lamsbout uit de oven, langzaam gegaarde runderlappen (stoofpot) met aardappelen, wilde eend of een pittig Indiase curry. De echte liefhebber van stevig rood drinkt nog een glaasje na het eten.

Past goed bij: vlees van de barbecue, lamsbout, runderstoofpot, wilde eend, Indiase curry

Korte omschrijving

Elegante rode Argentijnse wijn met geconcentreerd fruit en verleidelijke kruiden

Product specificaties

Artikelnummer 29395
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Shiraz, Malbec en Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 7790470082103
EAN fles 7790470082097