Finca Flichman Roble Malbec

Rood | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Finca Flichman Roble Shiraz

Finca Flichman

Finca Flichman is een Argentijnse wijnproducent met een rijke historie. Zij produceren wijnen op verschillende niveaus die een internationale stijl als gemeenschappelijke deler hebben.

De geschiedenis van Finca Flichman gaat terug naar het jaar 1873 toen de familie Flichman de eerste wijngaarden aanplantte in Maipú een regio ten zuiden van Mendoza. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato.


Website Finca Flichman

Bekijk Finca Flichman

Finca Flichman Roble Malbec

Rood | 0.75 L | 2017 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Malbec met fruit in de hoofdrol. Intens kersenrood. In de geur barstensvol knetterend rood fruit (kersen, bessen, frambozen) en met subtiel vanille van het eikenhout. Zwoel van smaak en met een zachte afdronk.

Spijs & moment
Gemakkelijke Malbec. Op zijn Argentijns bij een bocadillo de lomo (broodje met vlees), of op zijn Frans bij charcuterie. Maak een borrelplank met kazen, prosciutto, salami, olijven, zongedroogde tomaten en geniet!

Past goed bij: broodje vlees, charcuterie, borrelplank

Korte omschrijving

Plezierige rode wijn uit Argentiniƫ met fruit in de hoofdrol

Overige informatie

Perswijn Magazine, mei/juni 2016 - 13,5 punten (2015)

Product specificaties

Artikelnummer 29308
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Malbec
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Malbec
Alcohol percentage 13
EAN doos 7790470000428
EAN fles 7790470080222