Gigondas l'Hallali Grande Reserve

Rood | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Gigondas l'Hallali Grande Reserve

Gigondas la Cave

Gigondas la Cave heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verkrijgen van een eigen herkomstbenaming (1971) en is sinds die tijd ook zeer succesvol op verschillende kwaliteitsniveaus.

Lange tijd (16e en 17e eeuw) behoorde Gigondas tot “Pincipauté d’Orange” waar de Nassau familie regeerde. Louis XIV maakte daar een einde aan, maar anders hadden wij misschien ook in Nederland een echte wijnbouwcultuur gekend. De Cave van Gigondas is in 1956 opgericht en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit, dat deze regio in 1971 een eigen herkomstbenaming verkreeg. Het is een modern bedrijf in een zeer traditionele omgeving. Met een aandeel van bijna 80% is de Grenache Noire hier dominant. Daarnaast zijn het de Syrah en de Mourvèdre die de samenstelling van de verschillende wijnen bepalen. Naast Gigondas maakt deze coöperatie ook een aantal uitstekende wijnen van de buurdorpen Vacqueyras en Beaumes-de-Venise.


Website Gigondas la Cave

Bekijk Gigondas la Cave

Gigondas l'Hallali Grande Reserve

Rood | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Gigondas met een prachtige kleurintensiteit: robijnrood met granaatrode reflexen. Rijpe pruimen, kersen en zwarte bessen. Een klein pepertje. Maar ook wat leer en eikenhout. Rond, kruidig en vlezig van smaak. Met zachte zuren en een lange afdronk met pruimen in de hoofdrol.

Spijs & moment
Dit soort krachtige wijnen schreeuwen om eten. Krachtig eten. Grote stukken gebraad uit de oven, zoals wildzwijnrug met kruiden uit de Provence, gebraad à la bourguignonne (rosbief in rode wijn), lamsbout met aardappeltjes of hertengebraad met wildsaus. Tip: decanteer de wijn zo’n 2 uur van tevoren.

Past goed bij: gebraad rundvlees, wild, stoofpot

Korte omschrijving

Krachtige rode kwaliteitswijn met fruit, leer en eikenhout

Overige informatie

L’Hallali is het hoornsignaal bij de jacht waardoor de honden weten dat ze mogen eten.

Wine Advocate - 90 punten (2015)
“A new luxury cuvée, the 2015 Gigondas Hallali is darker, richer and creamier in texture than the other bottlings. Dark cherries and spice notes lead the way, although they are partially obscured by some hefty tannins. Hold it a few years to let it unclench, and then drink it over the next decade.”

Product specificaties

Artikelnummer 13415
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Gigondas
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache en Mouvèdre
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3142910144348
EAN fles 3142910144331