Gigondas Signature

Rood | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Gigondas Signature

Gigondas la Cave

Gigondas la Cave heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verkrijgen van een eigen herkomstbenaming (1971) en is sinds die tijd ook zeer succesvol op verschillende kwaliteitsniveaus.

Lange tijd (16e en 17e eeuw) behoorde Gigondas tot “Pincipauté d’Orange” waar de Nassau familie regeerde. Louis XIV maakte daar een einde aan, maar anders hadden wij misschien ook in Nederland een echte wijnbouwcultuur gekend. De Cave van Gigondas is in 1956 opgericht en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit, dat deze regio in 1971 een eigen herkomstbenaming verkreeg. Het is een modern bedrijf in een zeer traditionele omgeving. Met een aandeel van bijna 80% is de Grenache Noire hier dominant. Daarnaast zijn het de Syrah en de Mourvèdre die de samenstelling van de verschillende wijnen bepalen. Naast Gigondas maakt deze coöperatie ook een aantal uitstekende wijnen van de buurdorpen Vacqueyras en Beaumes-de-Venise.


Website Gigondas la Cave

Bekijk Gigondas la Cave

Gigondas Signature

Rood | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een indrukwekkende Gigondas. Intens rood van kleur met granaatrode tinten. Met in eerste instantie zwart fruit, kruiden en geroosterde geuren. Gevolgd door paarse kersen, chocolade, bitters, venkel, zoethout, cassis en peper. De kracht en complexiteit van deze wijn zijn vergelijkbaar met de Châteauneuf-du-Pape wijnen.

Spijs & moment
Gigondas, Vacqueyras, Châteauneuf-du-Pape, het zijn allemaal krachtige Rhône wijnen die het beste tot hun recht komen op de dinertafel. Bij smaakrijk en kruidige vlees- en stoofgerechten. Tip: 1 à 2 uur van tevoren decanteren.

Past goed bij: gegrild lams- en rundvlees, stoofpotten

Korte omschrijving

Indrukwekkende rode wijn, intens fruitig, krachtig en complex

Overige informatie

Concours Général Agricole Paris, 2014 - Zilveren medaille (2012)

Product specificaties

Artikelnummer 13425
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Gigondas
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache en Mouvèdre
Alcohol percentage 14
EAN doos 3142910145000
EAN fles 3142910144997