Haltinger Reserve Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Haltinger Reserve Spätburgunder

Haltinger Winzer

De natuurlijke teelt van de wijngaarden en een verfijnde wijnbereiding ten gunste van expressieve wijnen vereist tijd, geduld en soms een beetje moed. De wijnboeren van Haltingen zien dit graag als een stimulans om druiven van hoge kwaliteit te produceren. In 2009 hebben ze zichzelf als coöperatie en hun wijnen volledig opnieuw gedefinieerd om de kwaliteit van de wijngaarden, de kelder en daarmee ook de flessen te verbeteren. Sindsdien staan ze onder leiding van de competente oenoloog Markus Büching en zijn gefocust op duurzame wijnbouw en langzame rijping. Zo ontstonden expressieve en droge Haltinger-wijnen met veel fruit en frisheid, die ook nog eens goed bij veel gerechten passen. Geleidelijk maar zeker worden de ambitieuze doelen bereikt.  Tegenwoordig produceren de 110 wijnboeren uit Haltingen in Markgräflerland in Baden (net boven Basel) een groot aantal verschillende wijnen in verschillende variëteiten op ca. 50 hectare wijngaarden, waarvan een deel ook biologisch wordt verbouwd. De wijnen overtuigen steeds vaker de neuzen van de vakjury's. Niet voor niets hebben de wijnboeren van Haltingen de afgelopen jaren talloze onderscheidingen ontvangen. Met de consistentie in de wijngaard en de knowhow van de ervaren keldermeester ontwikkelen de wijnen op de zonovergoten locatie in het drielandenpunt van Duitsland steeds meer een eigen persoonlijk profiel.

De belangrijkste druivenrassen van de Haltinger-wijnmaker zijn Gutedel (Chasselas in het Frans) en Pinot Noir. Men teelt ook op kleinere schaal Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer.

Website: Haltinger Winzer

Bekijk Haltinger Winzer

Haltinger Reserve Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Selectieve oogst van de beste Pinot Noir druiven die hier aan de oostkant van de Rijn, even boven het Zwitserse Basel, aangeplant zijn. Het wijngebiedje hier heet Markgräferland en timmert heel serieus aan de weg. DeReserve Spätburgunder komt direct binnen met heldere aroma's van rode bessen, bloemige en kruidige nuances. Ook die typische bosgrond aroma's en misschien wel een vleugje spek komen langs. Rijp en sappig en iets jammig fruit, levendig, jeugdig, met zachte tannines voor wat bite. Lange afdronk.

Spijs en moment

Kan solitair gedronken worden maar komt geweldig tot zijn recht bij een gebakken hertenbiefstukje met een preiselbeerensaus. Ook heerlijk bij geroosterde ham of ander wit vlees.

Korte omschrijving

Overtuigende rode wijn. Volle bosfruit mand. Lange afdronk met lekker wat grip door zachte tannines.

Product specificaties

Artikelnummer 22305
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Spätburgunder
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Baden
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 4015325006992
EAN fles 4015325006015