Haltinger Reserve Weissburgunder

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Haltinger Grauburgunder

Haltinger Winzer

Het wijnbouwgebied Baden is met een aanplant van bijna 16.000 hectare het op twee na grootste van Duitsland. Het strekt zich van noord (Tauber) naar zuid (Bodensee) uit over een lengte van ongeveer 400 kilometer. Daarnaast heeft het een zonnig en warm klimaat, met de Kaiserstuhl als wamste plaats van Duitsland. Een regio die veel bezocht wordt door Nederlandse toeristen die vakantie vieren in het Zwarte Woud of aan de oevers van de Bodensee. Kortom een interessant wijnbouwgebied om vertegenwoordigd te hebben in het assortiment.
Wij selecteerden hiervoor Haltinger Winzer. Een moderne coöperatie die wij leerden kennen om hun uitzonderlijk goede verhouding tussen kwaliteit en prijs. Zij bezitten 42 hectare wijngaarden in vier Lagen rond het dorp Haltingen.  Het belangrijkste druivenras is de Spätburgunder (Pinot Noir), maar daarnaast is het een echt ‘Burgunderland’ want ook de Weissburgunder en de Grauburgunder zijn goed vertegenwoordigd. 

Bekijk Haltinger Winzer

Haltinger Reserve Weissburgunder

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Frisse Pinot Blanc met een levendige gele kleur, geur en smaak. De vele fruitindrukken van voornamelijk citrus maken de wijn bij het inschenken al aantrekkelijk. De smaak is ook weer fris en geeft een vol mondgevoel. Vooral de structuur is fijn en goed aanwezig, waardoor deze wijn zich uitstekend leent om een hapje bij te eten.

Spijs & moment

Heerlijke combinatie bij heel veel groente gerechten. Schenk hem bij pasta of natuurlijk een geweldige varkensschnitzel.

Korte omschrijving

Mooie en complete Pinot Blanc uit Duitsland.

Product specificaties

Artikelnummer 22303
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Blanc
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Baden
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 4015325174691
EAN fles 4015325013990