Jean des Vignes blanc (liter)

Wit | 1 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Plaimont

Plaimont

Plaimont is een moderne coöperatie in zuidwest Frankrijk die de belangen van de boeren behartigt maar daarnaast ook een internationale wijnspeler is die inspeelt op de wensen vanuit de markt.

Producteurs Plaimont is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten vignerons, circa 5.250 hectare wijngaard en een productie van ongeveer 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Het bedrijf is in 1979 ontstaan uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 hebben zich ook de caves van Condom en Cazaubon aangesloten.De drie oorspronkelijke kelders produceerden tot in de jaren '70 bijna uitsluitend bulkwijnen, maar het nieuw ontstane Plaimont koos voor kwaliteit en voor de reconstructie van de wijngaard met traditionele Gasconse druivenrassen als pinenc, arrufiac en petit courbu. Een en ander ging gepaard met veeleisende teeltmethodes, zoals groene pluk en oogsten met de hand, kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid. De aanplant bestaat tegenwoordig uit tannat, pinenc, cabernet franc en cabernet sauvignon voor rood en rosé; arrufiac, petit courbu, petit en gros manseng, colombard, ugni blanc en listan voor wit.Plaimont heeft het quasi-monopolie op productie van een onvervalste terroirwijn Saint Mont. Daarnaast produceert het al even karakteristieke AOC's als Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh. Het grootste volume bestaat uit moderne vin de pays wijnen uit de Gascogne. Met dit gevarieerde gamma kunnen zowel beginnende consumenten als ver gevorderden op maat worden bediend. De helft van de productie wordt geëxporteerd.Plaimont besteedt jaarlijks 5 tot 10% van zijn omzet aan investeringen. Al in een vroeg stadium gebeurde dat voor technieken als micro-oxygenatie voor rood (verzachting van tannines door middel van zuurstof) en macération pelliculaire voor wit (schilinweking). Verder beschikt Plaimont over 19.000 m2 geklimatiseerde bedrijfsruimten. Behalve in technische zaken investeert Plaimont ook in zaken als wijntoerisme, marketing en vorming.


Website Plaimont

Bekijk Plaimont

Jean des Vignes blanc (liter)

Wit | 1 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een witte wijn uit de Gascogne, ideaal als huiswijn. Sprankelend, met een frisse, zeer fruitige smaak waar citrus en peer de hoofdrol in spelen. Een fijne doordrinker.

Spijs & moment
Met zijn lichte, speelse karakter is dit een wijn die vooral goed op zichzelf staat. Mocht er toch bij worden gegeten, denk dan voor het gerecht aan een vergelijkbaar profiel. Frisse komkommer, lichte smeerbare geitenkaas op een toastje, een prikker met cherrytomaat en mozzarella, of een sandwich met roomkaas en radijsjes.

Past goed bij: rauwkost, sandwiches, frisse salades

Korte omschrijving

Frisse en levendige witte huiswijn

Product specificaties

Artikelnummer 1210
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Colombard
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Appellatie IGP Côtes de Gascogne
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 1
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Colombard en Ugni Blanc
Alcohol percentage 11
EAN doos 3270040166258
EAN fles 3270049120039