Kellermeister Privat Kremser Kremsleithen Riesling

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kremser Wachtberg Grüner Veltliner Kremstal  Reserve

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Kellermeister Privat Kremser Kremsleithen Riesling

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een Riesling uit het land van de Veltliner? Jazeker, de klimatologische omstandigheden in Krems hier in Niederösterreich zorgen voor een prachtige lange nazomer met veel zon en in de nacht grote afkoeling. En laat de Riesling dat nou net lekker vinden. Briljant helder groengeel, met uitgesproken aroma's van perzik, citrus en een vleug ananas. En hier niks van “Feinherb “of “Lieblich” maar gewoon heerlijk strak droog met levendige zuren. ‘Rassig und Früchtig’ zoals ze het hier noemen. Nog maar even laten liggen in uw eigen keller. Wordt hij alleen maar complexer en mooier van.

Spijs & moment

Een haringsalade zou de eerste keuze zijn voor deze Riesling, evenals een delicaat bordje gerookte zalm. Geen vis-mens? Niet getreurd want artisjokken, geroosterde bloemkool en asperges in een groene kruiden dressing gaan ook mooi samen.

Korte omschrijving

Strakdroge Riesling uit Krems, Niederösterreich. Perzik, grapefruit, verse ananas. Bewaarpotentieel van zeker 7 jaar. Klasbak.

Overige informatie

Falstaff - 92 punten (2021)

Product specificaties

Artikelnummer 24996
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9005511146774
EAN fles 9005511046777