LaCheteau Saumur-Champigny

Rood | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant LaCheteau Saumur-Champigny

LaCheteau

LaCheteau is een handelshuis in de Loire. Tevens zijn zij producent van een aantal zeer populaire huiswijnseries waarvan een deel van de wijn ook in de Languedoc word aangekocht.

LaCheteau is het grootste handelshuis voor stille wijnen in de regio Val de Loire. Het produceert wijnen in diverse appellations in het Pays de Nantes, Anjou en Touraine, alsmede vins de pays. Vinival is zelf eigenaar van 240 hectare wijngaard en koopt daarnaast nog eens druiven van 500 telers. Het fruit wordt verwerkt in vier productiecentra die elk voldoen aan zeer strenge normen inzake hygiëne en traceerbaarheid. Een tastbaar bewijs hiervan is de certificering ISO 9002. Vinival brengt zijn wijnen onder verschillende merknamen op de markt voor de vin de pays is dit bijvoorbeeld 'Denis Marchais'. Deze commercieel buitengewoon succesvolle wijnen komen deels uit de Loire (VdP du Jardin de la France), deels uit de Languedoc (VdP d’Oc).Bekijk LaCheteau

LaCheteau Saumur-Champigny

Rood | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een sprankelende rode wijn uit Saumur-Champigny. Deze Cabernet Franc heeft een intense geur van vooral rood fruit (rode bessen en framboos). Daarnaast doet hij denken aan een herfstig bos met kreupelhout. De smaak is sappig en verfijnd. Een ideale wijn om licht gekoeld te drinken.

Spijs & moment
Licht gekoeld voor bij de borrel met wat hapjes erbij. Of wat later op de dag, bij het avondeten. Hij is breed inzetbaar, denk aan gerechten met tomatensauzen (gehaktballetjes in tomatensaus), gegrild vlees (geroosterd varken, lamsgyros) of rijke(re) groentegerechten (linzen, bonen, paddenstoelen). Maar ook aan kazen (geitenkaas, Camembert) of lekkers met verse kruiden (oregano, rozemarijn, salie). Kortom, veel keuze!

Past goed bij: rijke groentegerechten, tomatensauzen, gegrild vlees, verse kruiden, milde kazen

Korte omschrijving

Elegante, sprankelende rode wijn met veel rood fruit

Overige informatie

Perswijn Magazine, januari 2018 – 3,5 sterren (2016)

Product specificaties

Artikelnummer 15700
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Saumur-Champigny
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Cabernet Franc
Alcohol percentage 12
EAN doos 3176781032664
EAN fles 3176780031453