Laus Joven

Rood | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Laus Barrica Garnacha

Bodega Laus

Al bijna 20 jaar maakt Bodega LAUS enkele van de meest representatieve wijnen van de regio Somontano. Wijnen met een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding en een getrouwe weerspiegeling van het terroir van de Somontano-regio van Aragon in Spanje. Het wijnhuis is als een "eiland in Somontano", omgeven door water, wijngaarden, bloemen, zon, lucht... en leven. Het hele complex is ook gebouwd in een minimalistische Zen-stijl, natuurlijke materialen, geavanceerde architectuur en die de nieuwste wijnbereidings-technologie toepast. Wanneer U in de buurt bent: er worden hier uitstekende rondleidingen verzorgd met uitgebreide proeverijen. Ze snappen hier wat wijn-tourisme kan betekenen.

Het woord LAUS komt uit het Latijn en betekent "Lof dan wel consideratie". Het is een naam die perfect de geest van deze wijnmakerij weergeeft. Hun logo komt uit de Chinese I Tjing-symboliek en vertegenwoordigt “de essentie, het territorium” de grond waarop de wijngaarden staan. De combinatie van de arme gronden met het hete en droge klimaat van het zuiden van Somontano zorgt ervoor dat hun druiven (Syrah, Cabernet, Merlot, Grenache en Chardonnay ) volledig kunnen rijpen, met lagere rendementen en een uitstekende gezondheidstoestand. De winery bestaat, al met al, 6.500 m² gebouwen en heeft 3.000.000 liter als maximale capaciteit. Serious Business hier dus. Hun concept is simpel: 6 verschillende wijnen die alle aandacht krijgen en voor een zeer aantrekkelijke prijs op de worden gebracht.

Bekijk Bodega Laus

Laus Joven

Rood | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

50 % Merlot en 50% Syrah in deze blend, lekker hoog aangeplant, koele nachten, veel zonne-uren, Somontano in Spanje.  Ook nog eens apart op lage temperatuur vergist en geen houtrijping “whatsoever”. Dat betekent gewoon heerlijk knallend rood bosfruit en wilde bosbessen in je glas. Ook knettert het van de energie in deze wijn. Sap, sap en nog eens sap! Zijdeachtig mondgevoel. Hij nodigt gelijk uit tot nog een slok en laat je verbouwereerd achter. Lekkerrrr is dit zeg.

Spijs & moment

De wijn leent zicht direct als indrinker bij het koken. Nou ja... zeg maar het samen borrelen met je maatjes totdat die bbq goed op temperatuur is. Fantastisch bij een gegrild Merquez worstje of Spicy Short Rib. Hij kan zeker wel wat pittige Chimichurri hebben deze Laus Joven tinto. Genoeg fruit voor het afblussen.

Korte omschrijving

Pyromaan uit de Pyrenee├źn. Zet je gelijk in vuur en vlam! Bosfruit, zwarte bessen. Syrah en Merlot die elkaar volledig completeren. Sappige doordrinker.

Product specificaties

Artikelnummer 26831
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Spanje
Streek Aragón
Appellatie Somontano
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Merlot, Syrah
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 18437005904658
EAN fles 8437005904651