Laus Reserva

Rood | Spanje | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Laus Reserva

Bodega Laus

Al bijna 20 jaar maakt Bodega LAUS enkele van de meest representatieve wijnen van de regio Somontano. Wijnen met een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding en een getrouwe weerspiegeling van het terroir van de Somontano-regio van Aragon in Spanje. Het wijnhuis is als een "eiland in Somontano", omgeven door water, wijngaarden, bloemen, zon, lucht... en leven. Het hele complex is ook gebouwd in een minimalistische Zen-stijl, natuurlijke materialen, geavanceerde architectuur en die de nieuwste wijnbereidings-technologie toepast. Wanneer U in de buurt bent: er worden hier uitstekende rondleidingen verzorgd met uitgebreide proeverijen. Ze snappen hier wat wijn-tourisme kan betekenen.

Het woord LAUS komt uit het Latijn en betekent "Lof dan wel consideratie". Het is een naam die perfect de geest van deze wijnmakerij weergeeft. Hun logo komt uit de Chinese I Tjing-symboliek en vertegenwoordigt “de essentie, het territorium” de grond waarop de wijngaarden staan. De combinatie van de arme gronden met het hete en droge klimaat van het zuiden van Somontano zorgt ervoor dat hun druiven (Syrah, Cabernet, Merlot, Grenache en Chardonnay ) volledig kunnen rijpen, met lagere rendementen en een uitstekende gezondheidstoestand. De winery bestaat, al met al, 6.500 m² gebouwen en heeft 3.000.000 liter als maximale capaciteit. Serious Business hier dus. Hun concept is simpel: 6 verschillende wijnen die alle aandacht krijgen en voor een zeer aantrekkelijke prijs op de worden gebracht.

Bekijk Bodega Laus

Laus Reserva

Rood | Spanje | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Reserva is van 100 % Cabernet Sauvignon gemaakt met de nodige houtrijping na de vergisting. De wijn ligt dan ook 13 maanden op nieuw Frans eikenhouten vaten. Niet alleen om de wijn meer rondeur te geven maar ook het aromaspectrum duidelijk te vergroten. Complexiteit is troef hier. Intense neus, met de aroma's van geroosterd hout, koekkruiden, en zelfs wat kokos. Alles prachtig geïntegreerd met het rijpe fruit. Een dominante wijn, duidelijk wat stevige tannines die aangeven dat de veroudering in de fles nog meerdere jaren kan worden verlengd. Gastronomische wijn.

Spijs & moment

Zijn intensiteit, stevige structuur en pittige tannines vragen om stevige gerechten: Lamskoteletten van de grill, picanha van het rund maar denk ook eens aan een stevige Chili con Carne.

Korte omschrijving

Stevig materiaal met forse houtinvloed. Frambozenjam, leer, koekkruiden, vanille. Complex. Vraagt om een serieus diner.

Product specificaties

Artikelnummer 26833
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Spanje
Streek Aragón
Appellatie Somontano
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 17 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 18437005904559
EAN fles 8437005904552