Laus rosado

Rose | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Laus Barrica Garnacha

Bodega Laus

Al bijna 20 jaar maakt Bodega LAUS enkele van de meest representatieve wijnen van de regio Somontano. Wijnen met een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding en een getrouwe weerspiegeling van het terroir van de Somontano-regio van Aragon in Spanje. Het wijnhuis is als een "eiland in Somontano", omgeven door water, wijngaarden, bloemen, zon, lucht... en leven. Het hele complex is ook gebouwd in een minimalistische Zen-stijl, natuurlijke materialen, geavanceerde architectuur en die de nieuwste wijnbereidings-technologie toepast. Wanneer U in de buurt bent: er worden hier uitstekende rondleidingen verzorgd met uitgebreide proeverijen. Ze snappen hier wat wijn-tourisme kan betekenen.

Het woord LAUS komt uit het Latijn en betekent "Lof dan wel consideratie". Het is een naam die perfect de geest van deze wijnmakerij weergeeft. Hun logo komt uit de Chinese I Tjing-symboliek en vertegenwoordigt “de essentie, het territorium” de grond waarop de wijngaarden staan. De combinatie van de arme gronden met het hete en droge klimaat van het zuiden van Somontano zorgt ervoor dat hun druiven (Syrah, Cabernet, Merlot, Grenache en Chardonnay ) volledig kunnen rijpen, met lagere rendementen en een uitstekende gezondheidstoestand. De winery bestaat, al met al, 6.500 m² gebouwen en heeft 3.000.000 liter als maximale capaciteit. Serious Business hier dus. Hun concept is simpel: 6 verschillende wijnen die alle aandacht krijgen en voor een zeer aantrekkelijke prijs op de worden gebracht.

Bekijk Bodega Laus

Laus rosado

Rose | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Roséwijn gemaakt met het vrijlopende sap van Syrah- en Garnacha druiven, zorgvuldig geselecteerd uit de beste wijngaarden op meer dan 350 meter tegen de Pyreneeën aangeplakt. De meest noordelijke gelegen DO in Spanje. Typisch hoogteklimaat en veel zonne-uren zorgen samen voor druiven met veel aromawerking en optimale rijping. Aantrekkelijke lichtroze kleur en doorschijnend uiterlijk. In de neus is het heel schoon en fruitig, met duidelijke toetsen van aardbei, rode bessen en viooltjes. In de mond is het fris en uitnodigend, zacht over het gehemelte. Een zeer aangename, rosé voor diegenen het nou eens juist niet beendroog willen.

Spijs & moment

Achwel ja, alweer een zomer rosé! Maar probeer hem ook eens als aperitief als het wat kouder is. Dat kan namelijk prima. Topcombi overigens met de langzamerhand overbekende salade van watermeloen met munt en fetakaas.

Korte omschrijving

Fruitige, rosé uit de Pyreneeën. Bosaardbeitjes, rode besjes. A Rosé for all-seasons!

Product specificaties

Artikelnummer 26830
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Aragón
Appellatie Somontano
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Grenache, Syrah
Alcohol percentage 13
EAN doos 18437005904641
EAN fles 8437005904644