Les Flacons d'Andre Saint-Mont

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2010 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Plaimont

Plaimont

Plaimont is een moderne coöperatie in zuidwest Frankrijk die de belangen van de boeren behartigt maar daarnaast ook een internationale wijnspeler is die inspeelt op de wensen vanuit de markt.

Producteurs Plaimont is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten vignerons, circa 5.250 hectare wijngaard en een productie van ongeveer 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Het bedrijf is in 1979 ontstaan uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 hebben zich ook de caves van Condom en Cazaubon aangesloten.De drie oorspronkelijke kelders produceerden tot in de jaren '70 bijna uitsluitend bulkwijnen, maar het nieuw ontstane Plaimont koos voor kwaliteit en voor de reconstructie van de wijngaard met traditionele Gasconse druivenrassen als pinenc, arrufiac en petit courbu. Een en ander ging gepaard met veeleisende teeltmethodes, zoals groene pluk en oogsten met de hand, kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid. De aanplant bestaat tegenwoordig uit tannat, pinenc, cabernet franc en cabernet sauvignon voor rood en rosé; arrufiac, petit courbu, petit en gros manseng, colombard, ugni blanc en listan voor wit.Plaimont heeft het quasi-monopolie op productie van een onvervalste terroirwijn Saint Mont. Daarnaast produceert het al even karakteristieke AOC's als Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh. Het grootste volume bestaat uit moderne vin de pays wijnen uit de Gascogne. Met dit gevarieerde gamma kunnen zowel beginnende consumenten als ver gevorderden op maat worden bediend. De helft van de productie wordt geëxporteerd.Plaimont besteedt jaarlijks 5 tot 10% van zijn omzet aan investeringen. Al in een vroeg stadium gebeurde dat voor technieken als micro-oxygenatie voor rood (verzachting van tannines door middel van zuurstof) en macération pelliculaire voor wit (schilinweking). Verder beschikt Plaimont over 19.000 m2 geklimatiseerde bedrijfsruimten. Behalve in technische zaken investeert Plaimont ook in zaken als wijntoerisme, marketing en vorming.


Website Plaimont

Bekijk Plaimont

Les Flacons d'Andre Saint-Mont

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2010 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Flacon... een fles... maar wel de flessen van André Dubosc, de oprichter van Plaimont! In deze speciale flessen zit de essentie van het Zuidwesten van Frankrijk. De passie, het geduld en de hoogste normen zijn hier in dienst van de beste jaargangen. Hier komt het terroir echt naar voren. Op RVS 6 maanden gerijpt op zijn gist waardoor het nerveuze karakter van de Gros Manseng druif mooi getemd wordt. Heeft een zeer lichte strogele kleur met schitterende reflecties. Intense, levendige en frisse bloemige aroma's, subtiele tonen van toast. Evolutie van rijp geel fruit naar hints van gedroogd fruit. Deze rijke wijn blijft fris en fruitig, en bijzonder goed verteerbaar. Nou eens geen Chardonnay of Sauvignon Blanc maar laat André u eens verrassen met deze parel van Plaimont.

Spijs & moment

Prima glas voor bij koude vleeswaren zoals Jambon Persillé  of een paté de Campagne,  Gebakken forel is ook fijn. Geen dikke roomsauzen. Maak het niet te zwaar, dat is het beste!

Korte omschrijving

Essentie van het Franse Zuidwesten. Oude wijngaarden van de Gros Manseng. Subtiel, bloemig en geel fruit.

Product specificaties

Artikelnummer 1414
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gros Manseng
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Appellatie Saint Mont
Oogstjaar 2010
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3270046008378
EAN fles 3270046008361