Les Jamelles Clair de rosé

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Les Jamelles Chardonnay

Les Jamelles

Laten we eerlijk zijn, de wijnen van les Jamelles  hebben we allemaal wel eens ergens gedronken. Thuis, in een restaurant of ergens op een feest. Overal zijn deze wijnen op hun plaats. Het etiket wordt dan ook door iedereen direct met instemming herkend. Hé Lekker, Les Jamelles! Het wijnhuis Les Jamelles uit Zuid-Frankrijk staat onder de inspirerende leiding van Catherine & Laurent Delaunay , geen onbekenden in de wijnwereld en met hun roots in de Bourgogne. Ook al hadden ze geen materiële bindingen in de regio, maar met duidelijke contracten voor 400 hectare wijnstokken met telers die zich ertoe verbonden strikte specificaties te respecteren: ecologisch verantwoord wijngaardbeheer, oogstdatum gekozen op basis van wanneer het technische team oordeelde dat de druiven op het hoogtepunt van rijpheid waren, groepsreflectie over welke druivenrassen om op welk perceel te planten… etc. etc. Er is altijd een zeer nauwe samenwerking geweest tussen de telers en het technische team van Les Jamelles. Het geheim achter de hoge kwaliteit van het assortiment de Les Jamelles wijnen schuilt in de rijke verscheidenheid, sommige fruitgedreven, andere duidelijk vanuit de structuur maar allemaal met de rondheid die de naam Les Jamelles met zich meedraagt.

Website Les Jamelles

Bekijk Les Jamelles

Les Jamelles Clair de rosé

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bij Les Jamelles ziet men deze wijn als de essentie van een Zuid-Franse rosé. En misschien... is dat ook wel gewoon zo... Een prachtige subtiele wijn met een balans om van te dromen: elegant en verrukkelijk, bloemig en fruitig, fris en rond in de mond. De druiven Cinsault en Grenache geven een prachtig droge wijn met aroma's van framboos, granaatappel en grapefruit. Heerlijk verfrissend, lichtvoetig en toch met een duidelijke kracht. Precies zoals een Zuid-Franse rosé hoort te zijn.

Spijs & moment

Lekker gekoeld (8°C) als aperitief, bij salades, gegrild vlees, pizza, zomergroenten, of bij de Aziatische keuken. Serveer hem met garnalenspiesjes gemarineerd in gember en kokosmelk. Of probeer het eens met een simpel plakje meloen en prosciutto. Altijd vriendelijk voor elk gerecht.

Korte omschrijving

Franse rosé. Prachtig droog en kruidig. Framboos, granaatappel en grapefruit. Laat de zon maar schijnen.

Product specificaties

Artikelnummer 1526
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Grenache en Cinsault
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3525492010582
EAN fles 3525490010584