Les Jamelles Merlot

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Les Jamelles Merlot

Les Jamelles

Laten we eerlijk zijn, de wijnen van les Jamelles  hebben we allemaal wel eens ergens gedronken. Thuis, in een restaurant of ergens op een feest. Overal zijn deze wijnen op hun plaats. Het etiket wordt dan ook door iedereen direct met instemming herkend. Hé Lekker, Les Jamelles! Het wijnhuis Les Jamelles uit Zuid-Frankrijk staat onder de inspirerende leiding van Catherine & Laurent Delaunay , geen onbekenden in de wijnwereld en met hun roots in de Bourgogne. Ook al hadden ze geen materiële bindingen in de regio, maar met duidelijke contracten voor 400 hectare wijnstokken met telers die zich ertoe verbonden strikte specificaties te respecteren: ecologisch verantwoord wijngaardbeheer, oogstdatum gekozen op basis van wanneer het technische team oordeelde dat de druiven op het hoogtepunt van rijpheid waren, groepsreflectie over welke druivenrassen om op welk perceel te planten… etc. etc. Er is altijd een zeer nauwe samenwerking geweest tussen de telers en het technische team van Les Jamelles. Het geheim achter de hoge kwaliteit van het assortiment de Les Jamelles wijnen schuilt in de rijke verscheidenheid, sommige fruitgedreven, andere duidelijk vanuit de structuur maar allemaal met de rondheid die de naam Les Jamelles met zich meedraagt.

Website Les Jamelles

Bekijk Les Jamelles

Les Jamelles Merlot

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Les Jamelles Merlot uit de Languedoc heeft heerlijk veel rijkdom. Vol, rijp en romig, zo kunnen we hem het beste omschrijven. Een wijn die iedereen lekker vindt, echt een pleaser!  Intens van kleur. Met verleidelijke aroma's van rijp zwart fruit als kersen en zwarte bes, evenals nuances van karamel, met wat oosterse VOC-specerijen. De tannines zijn zijdezacht en nauwelijks merkbaar in de mond. Deze goed uitgebalanceerde, makkelijk drinkbare Merlot zal unaniem favoriet zijn bij uw gasten! Zo aantrekkelijk!

Spijs & moment

Een glas voor het koken en voor bij het eten! Carpaccio maar gaat ook heerlijk bij een oer-Hollands gehaktballetje zo door de week. Deze Fransman gaat ook gewoon vreemd bij de Italiaanse Pizza.

Korte omschrijving

Merlot zonder kapsones. Krokant, karamel, kaneel. Lekker veel zwart fruit en soepel.

Product specificaties

Artikelnummer 12523
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3525492010018
EAN fles 3525490017286