Maison Sinnae Les Cosses Vacquières Lirac Côtes du Rhône Villages

Rood | 0.75 L | Frankrijk | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Prieurs de St-Julien Côtes-du-Rhône blanc

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

Bekijk Maison Sinnae

Maison Sinnae Les Cosses Vacquières Lirac Côtes du Rhône Villages

Rood | 0.75 L | Frankrijk | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een klassieke betoverende wijn met veel expressief en aromatisch fruit. Intens paars van kleur. Bosvruchten zoals bramen en bosbessen(jam), en bloemen zoals viooltjes, pioenrozen en irissen dansen door het glas. Stevig en vlezig in de mond, gebalanceerd door frisse zuren. Met een uitstekende lengte.

Spijs & moment
Mediterrane wijn, Mediterraan eten. Maak ‘gardiane’, een rund- en wijnstoofpot met zwarte olijven, of ‘daube de boeuf à la Provençale’, een runderstoofpot met onder andere tijm, laurier, knoflook en rode wijn. Zelfs gegrilde vis is een optie, ook deze Provençaals gekruid met o.a. mosterd, tomaten, olijven en kappertjes. Heerlijk bij een uitgebreide lunch.

Past goed bij: runderstoofpot, gegrilde vis, Mediterrane kruiden

Korte omschrijving

Expressieve, aromatische rode wijn, stevig, vlezig en met frisse zuren

Overige informatie

Gilbert et Gaillard, 2018 - 84 punten (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 13230
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Lirac
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 13 graden
Assemblage Grenache Noir 70% & Syrah 30%
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3365388001429
EAN fles 3365385001583