Maison Sinnae Les Ribières Chusclan Côtes du Rhône Villages

Rood | 0.75 L | Frankrijk | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison Sinnae Les Ribières Chusclan Côtes du Rhône Villages

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

Bekijk Maison Sinnae

Maison Sinnae Les Ribières Chusclan Côtes du Rhône Villages

Rood | 0.75 L | Frankrijk | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een donkere robijnrood gekleurde Côtes du Rhône. Expressief van geur: bakken rood fruit, vuursteen en leer. Een klassieker met zondoorstoofd fruit van kersen en bessen, een hint van cacao en plezierige tannines. De afdronk is lang, krachtig en zwoel.

Spijs & moment
Deze Côtes du Rhône komt het beste tot zijn recht naast krachtige gerechten. Kook Mediterraan (met name gerechten uit het Noordelijke deel van de Provence) of Noord-Afrikaans lam. Voorbeelden zijn Provençaalse lamsbout, lamsstoofschotel met uien en appels of, lamsschouder met gebakken groente of een smaakrijke lamstajine. Liever vegetarisch? Maak de tajine dan met bonen en aubergine of bereid een Mediterraan gekruide groenteschotel.

Past goed bij: kruidig lamsvlees, Mediterrane groenteschotel, groentetajine

Korte omschrijving

Expressieve rode wijn met zondoorstoofd fruit en plezierige, zwoele tannines

Overige informatie

Perswijn Magazine, januari 2018 - 4 sterren (2015)
Avignon Wine Competition, 2015 - Zilveren medaille

Product specificaties

Artikelnummer 13210
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 13 graden
Assemblage Grenache Noir 50%, Syrah 30%, Carignan 10% & Counoise 10%
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3365388002099
EAN fles 3365385002368