Maison Sinnae Prieurs de St-Julien blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison Sinnae Prieurs de St-Julien blanc

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

Bekijk Maison Sinnae

Maison Sinnae Prieurs de St-Julien blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Witte Côtes du Rhône met een heldergele kleur en geuren van citrus en acaciabloemen. Ook in de mond uitbundig fruit, naast een lichte kruidigheid en frisse zuren. Een wijn met finesse.

Spijs & moment
Perfecte wijn voor bij de borrel. Met bijvoorbeeld komkommer met garnalensalade, wrap-hapjes met gerookte kip of zalm met roomkaas, of crostini met avocado en peterselie. Doordrinken bij het eten kan ook: risotto met schelpjes, groentefrietjes in tempura, gevulde inktvis met tomatensaus en zelfs wit vlees in saus, zoals blanquette van kalfsvlees.

Past goed bij: schelp- en schaaldieren, kip, groente tempura, inktvis, zeevis, kalfsvlees

Korte omschrijving

Frisse, uitbundig fruitige wijn met kruidigheid en finesse

Product specificaties

Artikelnummer 13100
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 13 graden
Assemblage Grenache Blanc 70%, Clairette Blanc 20%, Rousanne 5%, Viognier 5%.
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3365388000194
EAN fles 3760012970278